Texas Hold’em – världens mest populära pokerspel

Texas hold'em

På kort tid etablerade sig Texas Hold’em som världens mest populära pokerspel och idag är det detta pokerspel som gäller när det kommer till att mäta sina krafter på riktigt med den övriga pokereliten. Med det sagt så existerar det självfallet en rad andra pokervarianter som fortfarande är väldigt populära och som flitigt utövas av mängder utav spelare, även om de numera och som sagt lämnats lite i kölvattnet.

Texas Hold’em kan spelas antingen som spel med riktiga pengar eller med en markerstack i turneringsform och dessutom i ett par olika satsningsvarianter. De satsningsvarianter som existerar är No Limit: där du tillåts att höja maximalt i varje satsningsomgång, Pot Limit: där du som högst får höja med den nuvarande pottens storlek, och Fixed Limit: där du begränsas till stora blind.

Någonting som alltid är sant när det gäller Texas Hold’em är dock att du tilldelas två hålkort (kort som bara är dina och som bara du själv kan se) i början av varje hand och sedan så skapar dessa kort tillsammans med korten på bordet din absolut bästa hand i varje givet läge. En sluthand består av fem totala kort och eftersom du själv sitter på två kort och fem är det maximala antal som kan delas ut på bordet och delas gemensamt av samtliga spelare, så väljer man bort två av korten automatiskt.

Texas Hold’em är ett relativt lätt spel att lära sig, men ett som tar lång tid för de allra flesta att bemästra. Det är även en stor skillnad när det kommer till att spela på nätet eller vid ett vanligt bord. Många tycker att det är betydligt enklare och mera avslappnande att sitta bakom en datorskärm, medans andra är bättre på att läsa spelare och att inte själv avge några tells, vilket gör att de mycket hellre spelar öga mot öga med andra spelare. Framtiden kan bara utvisa vad du själv kommer att föredra.