Fantasy Sports

fantasy_sports_339706025

Fantasy sports kommer ju som bekant från USA, där det faktiskt har funnits i en form eller annan sedan mitten av 1950-talet. Det har dock börjat få mer och mer uppmärksamhet utanför landet och finns nu även tillgängligt här i Sverige.

En sida som har en massa tips och information om detta är fantasysportsbetting.se. De kan länka en vidare till många olika sajter som erbjuder denna spelform för flera olika populära sporter.

Vad det är

I grund och botten är fantasy sports ett annat sätt att satsa pengar på sport. Det är inte svårt att lära sig men det kräver lite mer än att bara satsa på vilket lag som kommer att vinna, som ju är standardsättet för majoriteten av svenskar att spela på sporter.

Hur det fungerar

För alla som är obekant med konceptet fantasy sports kräver detta lite förklaring. Det går mer eller mindre ut på att sätta ihop det bästa laget man kan från spelare i en viss serie eller liga. Men man kan inte bara välja de absolut bästa spelarna då spelares kostnad går upp ju bättre de anses vara, och man har bara en viss summa att spendera.

Inte heller kan man köpa några riktigt bra spelare och nöja sig med dem. För att kunna spela fantasy sports måste man nämligen sätta ihop ett komplett lag. Tar vi till exempel fotboll måste man då ha anfallare, mittfältare, försvarare och en målvakt innan man har ett komplett lag.

Nästa gång dessa spelare är med i en match kommer man kunna samma in poäng till sitt fantasilag. Detta kommer från saker som mål, assists, räddade mål, och så vidare. När man spelar fantasy sports för pengar kommer man att vinna mer ju fler poäng ens lag kan samla under en given match eller period.